Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Inbraak in medisch dossier vrouw Schwarzenegger'

Shownieuws

Een werknemer van een ziekenhuis in LA heeft in het dossier gespiekt van Maria Shriver, de vrouw van Arnold Schwarzenegger. Dat heeft een medewerker gezegd.

(Novum/AP) - Een werknemer van het Amerikaanse UCLA Medical Center heeft in het medische dossier gespiekt van Maria Shriver, de vrouw van Arnold Schwarzenegger. Dat heeft een medewerker van het ziekenhuis verteld aan de Los Angeles Times.

De vrouw zou zonder toestemming in 32 dossiers van beroemde patiënten hebben gekeken. Maar daar liet ze het niet bij, meldt de medewerker. Ook de dossiers van 61 andere patiënten waren niet veilig voor de vrouw, die in mei vorig jaar ontslagen is.

Nadat het gedrag van de vrouw vorig jaar werd ontdekt, besloot het ziekenhuis dit niet naar buiten te brengen. Een medewerker van de Amerikaanse gezondheidsinspectie stuitte onlangs echter op een dossier met daarin de namen van de betrokken patiënten en dit nieuws lekte donderdag uit.

Het gaat om dezelfde vrouw die vorig jaar gegevens uit het medisch dossier van Farrah Fawcett lekte. Bij de 'Charlie's Angels'-actrice werd in 2006 anale kanker geconstateerd. Nadat ze begin vorig jaar kankervrij werd verklaard, bleek de ziekte in mei te zijn teruggekeerd. Kort daarop verschenen details over de gezondheidstoestand van Fawcett in de roddelbladen, terwijl ze zelf nog geen kans had gezien haar familieleden en vrienden in te lichten.

Het UCLA Medical Center heeft wel vaker te maken met nieuwsgierige werknemers. Vorige maand kondigde het ziekenhuis het ontslag aan van dertien medewerkers die in het medische dossier van Britney Spears hadden gekeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen