Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur Gerrard Verhage (59) overleden

Shownieuws

Regisseur Gerrard Verhage is zondagavond op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Verhage wordt vrijdag begraven in de Beemster.

Regisseur Gerrard Verhage is zondagavond op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat bevestigt filmproducent René Huybrechtse. Vorig jaar werd ontdekt dat de filmmaker ziek was. Begin dit jaar werd duidelijk dat de ziekte niet te behandelen was. Verhage wordt vrijdag begraven in de Beemster.

Verhage is bekend van zijn film 'De dominee', over drugsbaron Klaas Bruinsma, waarvoor Huybrechtse de productie deed. Vorig jaar begon hij met de voorbereidingen van een film over topcrimineel Willem Holleeder. "Hij heeft het scenario jammer genoeg nooit mogen afmaken", zegt Huybrechtse.

Het is de wens van Verhage dat zijn filmproject alsnog op het witte doek verschijnt. "Dat gaan we proberen. Maar het is onlosmakelijk verbonden met Gerrard en het is eigenlijk een soort vervolg op 'De dominee', dus het wordt nog lastig om een andere regisseur te vinden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen