Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ondergoed James Brown onder de hamer

Shownieuws

Onderbroeken, sokken en pyjama's van James Brown worden door Christie's geveild. De veiling is nodig om de schulden van de overleden zanger af te betalen.

Onderbroeken, sokken, zakdoeken en pyjama's van James Brown worden in augustus door veilinghuis Christie's geveild. Entertainmentwebsite TMZ wist de hand te leggen op de volledige waslijst van de ruim vijfhonderd voorwerpen van de soulzanger die onder de hamer gaan. De veiling is nodig om de schulden van de zanger af te betalen.

Brown overleed in 2006 op 73-jarige leeftijd, waarna zijn familie ruzie kreeg om zijn nalatenschap. De rechter kende de bezittingen van Brown vervolgens toe aan een raad van onafhankelijke beheerders.

In het testament werden zes volwassen kinderen genoemd die recht hadden op zijn nalatenschap. Maar na zijn dood wierpen zich meer dan twaalf mensen op die beweerden ook door de zanger verwekt te zijn. Na DNA-onderzoek bleken drie van hen ook daadwerkelijk kind te zijn van de soullegende.

De laatste vrouw van Brown, Tomi Rae Hynie, heeft zich ook gewikkeld in de strijd om het testament. Hun 6-jarige zoontje James Joseph en zijzelf zouden niet in het document worden vermeld omdat het voor de geboorte van het jongetje zou zijn opgesteld.

De juridische kosten voor de raad van vermogensbeheerders rijzen inmiddels de pan uit. Mede gezien de enorme belastingschuld die Brown na zijn dood heeft achtergelaten, besloot de rechter daarom in februari dat een veiling noodzakelijk is om een deel van de schulden af te betalen.

Naast de slaap- en onderkleding van Brown gaan onder meer ongedekte cheques, lp's en meubels van de soulzanger onder de hamer. Een opvallend item is een vliegtuigticket met op de achterkant een brief die Brown schreef aan Prinses Diana.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen