Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Irwin: Steve maskeerde verdriet met lach

Shownieuws

Steve Irwin verborg veel pijn en verdriet achter zijn altijd enthousiaste alter ego 'Crocodile Hunter'. Dat vertelde vader Bob Irwin in een interview op tv.

(Novum/AP) - Steve Irwin verborg veel pijn en verdriet achter zijn altijd enthousiaste alter ego 'Crocodile Hunter'. Dat vertelde Bob Irwin, de vader van de op 44-jarige leeftijd overleden tv-ster, in een interview met de Australische zender ABC. "Mensen realiseren zich niet hoeveel hij van zichzelf stopte in zijn werk", zei de 68-jarige natuurliefhebber. "Zijn pijn en lijdensweg liet hij niet zien", voegde hij toe zonder verder in details te treden.

Bob en zijn vrouw Lyn, die in 2000 omkwam bij een auto-ongeluk, richtten in de jaren zeventig een reptielenpark op in de Australische provincie Queensland. Na twintig jaar gaven ze de dagelijkse leiding over aan hun zoon Steve. Steve's weduwe Terri en haar schoonvader runden het park samen sinds de krokodillenworstelaar in 2006 om het leven kwam na een steek van een pijlstaartrog.

Vorige maand verliet Bob de Australia Zoo na meer dan dertig jaar. Aanleiding zou een conflict met zijn Amerikaanse schoondochter zijn geweest. De 43-jarige Terri zou plannen hebben om een hotel en een kuuroord in het dierenpark te bouwen.

Irwin deed tijdens het interview weinig om de geruchtenstroom over de ruzie met zijn schoondochter de kop in te drukken. Hij vertelde dat hij het park had verlaten omdat hij als een 'storende invloed' werd gezien. Ook liet hij nadrukkelijk de naam van zijn schoondochter achterwege toen hij een waslijst aan mensen oprakelde die hij miste na zijn vertrek uit de dierentuin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen