Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roemer van der Steeg wint Wim Sonneveldprijs

Shownieuws

Roemer van der Steeg heeft zaterdag de Wim Sonneveldprijs gewonnen. Dat is een jury- en publieksprijs voor het grootste talent binnen het Nederlandse cabaret.

Roemer van der Steeg heeft zaterdag de Wim Sonneveldprijs gewonnen, een jury- en publieksprijs voor het grootste aanstormende talent binnen het Nederlandse cabaret. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival.

In de finale in De Kleine Komedie in Amsterdam nam Van der Steeg het met zijn liedjesprogramma 'Oude waakhond' op tegen twee dames, Margriet Bolding en Sophie van Hoytema. In het juryrapport werd Van der Steeg geprezen om zijn verrassende liedjes, zijn ontspannen houding en zijn zelfverzekerdheid.

Jaarlijks staan drie finalisten voor de taak de jury en het publiek tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival te overtuigen van hun talent. Na de drie afzonderlijke optredens krijgt het publiek de kans zijn stem uit te brengen en gaat de jury in beraad. De winnaar wordt aan het einde van de avond bekendgemaakt en neemt de Wim Sonneveldprijs, een beeld van de cabaretier Wim Sonneveld, naar huis.

De deelnemers vallen in een rijtje grote namen in de Nederlandse cabaretwereld. Zo namen eerder Claudia de Breij, De Vliegende Panters, Thomas Ada en Ernst van der Pasch deel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen