Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guys n' Dolls begint comebacktoer in Amsterdam

Shownieuws

De heren en dames van Guys n' Dolls trappen hun comebacktoer af in Amsterdam. Op 28 juni geeft het zestal een concert in de Heineken Music Hall.

De heren en dames van Guys n' Dolls trappen hun comebacktoer af in Amsterdam. De zes zangers geven op 28 juni een concert in de Heineken Music Hall, zo heeft hun management bekendgemaakt. Het gaat om het eerste concert in 25 jaar van Dominic Grant, Julie Forsyth, Martine Burnett, Thereza Bazar, David van Day en Paul Griggs. Daarna doet de groep podia aan in België en Groot-Brittannië.

Fans van de populaire Britse band, die in de jaren zeventig en tachtig hits scoorde met nummers als 'Broken dreams' en 'Our song', reageerden enthousiast op de bekendmaking van de reünie. Maar de band zelf is nog wel het meest buiten zinnen. "Het is net een feestje", jubelt de kleine Thereza. "We zijn luidruchtig en we hebben plezier. We zijn geen saaie mensen op leeftijd, we zijn dezelfde mensen als dertig jaar geleden, alleen iets ouder."

Ook Julie is verbaasd dat de klik er na dertig jaar nog altijd is. "We begonnen weer liedjes te zingen en herinnerden ons alle harmonieën", vertelt de blondine, die met haar man Dominic al die jaren optrad als het muzikale duo Grant & Forsyth. "Je voelt onmiddellijk dat die chemie er weer is. We willen dat vasthouden, een paar concerten geven en wie weet. Misschien doen we het vanaf nu één keer per jaar", zegt ze lachend.

Niemand minder dan René Froger inspireerde het blonde echtpaar tot de comeback. "We waren een aantal jaar geleden bij René Froger thuis en hij zei: ik zou het fantastisch vinden om Guys n' Dolls bij de Toppers te hebben", legt Julie uit. Hoewel het destijds niet tot een gastoptreden kwam, bleef het idee van een comeback borrelen. Eind vorig jaar wisten Julie en Dominic hun voormalige bandmaatjes enthousiast te maken.

Het had nog best wat voeten in aarde om een reünie te bewerkstelligen. "We hebben allemaal onze eigen levens en om eerlijk te zijn is het heel moeilijk geweest om ons allemaal tegelijkertijd samen in één kamer te krijgen", zegt Paul, die nog altijd een grote bos krullen op zijn hoofd heeft. "We hebben allemaal onze verplichtingen."

Guys n' Dolls werd in 1974 opgericht als tegenhanger van de Zweedse groep Abba. De band deed het vooral buiten Engeland erg goed. Zo scoorde het zestal in Nederland een nummer 1-hit met 'You're my world'. Hun popsongs boden een vertrouwd alternatief voor de Britse punkmuziek die in de jaren zeventig populair werd. "We bleven doen wat de groep het beste deed", vertelt Martine. "Melodieuze ballads waar mensen zich mee konden identificeren." Paul valt haar bij. "'You are my world' bijvoorbeeld is een nummer dat in Engeland compleet is geflopt."

Door de voorbereidingen voor de toer is het bij de zes guys en dolls weer gaan kriebelen. "Een single zou leuk zijn, er wordt wel aan iets gewerkt", zegt Julie. "Maar ik weet niet of we een nieuwe cd gaan maken." Wel staat vast dat er een compilatie van de nieuwe optredens op dvd zal verschijnen. "Daarop komen al onze grootste hits. 'Golden oldies' gezonden door 'golden oldies'."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen