Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Charlton Heston (84) dood

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Charlton Heston is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. In 1959 won hij een Oscar voor beste acteur voor zijn titelrol 'Ben Hur'.

(Novum/AP) - De Amerikaanse acteur Charlton Heston is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Voor zijn titelrol in 'Ben Hur' won hij in 1959 een Oscar voor beste acteur. In de jaren vijftig en zestig speelde hij vaker in historische epossen, waaronder 'The ten commandments', 'El Cid' en 'The agony and the ecstasy'. In die laatste film vertolkte hij de rol van Michelangelo.

Heston leed aan de ziekte van Alzheimer. Zijn woordvoerder laat weten dat de acteur in zijn woning in Beverly Hills is gestorven met zijn vrouw Lydia, met wie hij sinds 1944 getrouwd was en twee kinderen kreeg, aan zijn zijde.

Een van Hestons bekendste films uit de jaren zeventig is de sciencefictionfilm 'Soylent green'. Eind jaren negentig werd Heston gekozen tot president van de National Rifle Association (NRA). Deze Amerikaanse belangenorganisatie zet zich sinds jaar en dag in voor het grondwettelijke recht wapens te mogen dragen. Als climax van de bekroonde documentaire 'Bowling for Columbine' uit 2002 gaat maker Michael Moore bij Heston langs om hem weinig subtiel op zijn activiteiten voor de NRA te wijzen en de desastreuze gevolgen van de wapenlobby, in dit geval het bloedvergieten op een universiteit in Columbine.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen