Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Esther Hart geeft punten voor Nederland

Shownieuws

Esther Hart geeft dit jaar de Nederlandse punten voor het Eurovisie Songfestival door aan Belgrado. Ze neemt het stokje over van Paul de Leeuw.

Esther Hart geeft dit jaar de Nederlandse punten voor het Eurovisie Songfestival door aan Belgrado. Dat meldt de website Esctoday.com. Nederlandse televisiekijkers kunnen via sms hun stem uitbrengen op een van de 25 liedjes die in de finale worden uitgevoerd. Hart laat live via een satellietverbinding aan de Servische presentatoren weten op wie de Nederlandse kijker heeft gestemd.

Hart werd in 2003 in de Letse hoofdstad Riga zelf dertiende op het liedjesfestijn, met 'One more night'. Een jaar later gaf ze al eens de Nederlandse punten door tijdens het Songfestival in Istanbul. De afgelopen twee jaar had Paul de Leeuw de eer.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar op 24 mei plaats in Belgrado. Van tevoren strijden de inzendingen tegen elkaar in twee halve finales. Er gaan uiteindelijk 25 acts naar de finale. Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door Hind met het nummer 'Your heart belongs to me'. Op 20 mei neemt ze het in de eerste halve finale op tegen achttien andere landen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen