Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yoko Ono voelt mee met Heather Mills

Shownieuws

Yoko Ono heeft sympathie voor Heather Mills. "Het enige dat ik kan zeggen is dat het niet makkelijk is voor een vrouw om met de Beatles geassocieerd te worden."

Yoko Ono heeft sympathie voor Heather Mills, de ex-vrouw van Paul McCartney. Dat vertelt de weduwe van John Lennon aan de Britse zender Sky News. "Het enige dat ik kan zeggen is dat het niet makkelijk is voor een vrouw om met de Beatles geassocieerd te worden", zegt ze. "Ik denk dat alle Beatle-echtgenotes hebben geleden, in stilte."

Afgelopen maand kwam er een einde aan de bijna twee jaar durende echtscheidingsstrijd tussen Mills en McCartney. Mills, die uiteindelijk een bedrag van 31 miljoen euro kreeg toegekend, werd gedurende die periode stelselmatig zwartgemaakt in de media. Ze werd onder meer neergezet als geldwolf en beschuldigd van een verleden als prostituee en pornoster.

Volgens de 75-jarige Ono, die tijdens haar relatie met Lennon ervan werd beschuldigd de Beatles uit elkaar te hebben gedreven, moet Mills nu vooral 'heel erg haar best doen en proberen te overleven'. "Ik zou niet alleen tegen haar, maar ook tegen Paul willen zeggen dat dit voor iedereen een heel moeilijke situatie is. En vooral voor mensen die door de hele wereld in de gaten worden gehouden."

Ono heeft geen contact met McCartney gehad over zijn scheiding. "Ik heb hem daar niet over gesproken, maar het is een onderwerp waar hij het waarschijnlijk niet graag met anderen over heeft", zegt ze. "Ik vind het heel erg dat hij dit allemaal heeft moeten doormaken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen