Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Extra voorstelling musical 'Billie Holiday'

Shownieuws

Op 16 mei is een extra voorstelling van 'Billie Holiday' in Carré. De musical ging op 17 december in première.Albert Verlinde gaat het liefst nog een jaar door.

Op 16 mei is een extra voorstelling van de musical 'Billie Holiday' te zien in het Koninklijk theater Carré. Dat meldt V&V Entertainment, het theaterproductiebedrijf van Roel Vente en Albert Verlinde, vrijdag.

"Op 17 mei is de allerlaatste voorstelling in Carré. Die was echter binnen drie dagen uitverkocht en de vraag naar kaarten bleef aanhouden", vertelt Roel Vente. "Daarom zijn we bijzonder blij dat we nog een keer de voorstelling in Amsterdam kunnen laten zien."

De musical ging op 17 december in première. Producent Albert Verlinde zou het liefst nog een jaar langer doorgaan met de musical, maar niet zonder Ruth Jacott, die de hoofdrol speelt. "Het is voor Ruth te zwaar om nog langer door te gaan", liet de producent in februari weten. "Ze staat de hele avond op het podium en de musical is een zware aanslag op haar stem."

"Als ik ergens aan begin, ga ik er tweehonderd procent voor", voegde Jacott eraan toe. "Ik moet de kar trekken, maar het is vocaal en fysiek zwaar." De musicalster sluit niet uit dat ze ooit nog op de planken terugkeert als Billie Holiday. "Ik kan me best voorstellen dat ik na een periode van rust nog eens terugkeer met Billie Holiday. Zeg nooit nooit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen