Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Philip opgenomen in ziekenhuis

Shownieuws

Prins Philip, de man van de koningin Elizabeth, is vrijdag in het ziekenhuis opgenomen met een ontsteking in zijn borst. Dat maakte Buckingham Palace bekend.

Prins Philip is vrijdag in het ziekenhuis opgenomen. De 86-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth II is overgebracht naar het King Edward VII's Hospital in Londen, voor 'onderzoek en de behandeling van een ontsteking in zijn borst', zo heeft een woordvoerder van Buckingham Palace bevestigd aan het Britse BBC News.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de prins leed aan een 'zware verkoudheid'. In verband met de opname zijn alle afspraken van de hertog van Edinburgh voor het weekeinde afgelast. De prins zou ter been zijn en zelf zijn zaken afhandelen.

Philip, die al zestig jaar getrouwd is met Elizabeth, staat bekend om zijn robuuste gezondheid. Vorige week ontving hij samen met zijn echtgenote de Franse president Nicolas Sarkozy en diens vrouw Carla Bruni.

De prins was onlangs nog in het nieuws in verband met het onderzoek naar de dood van prinses Diana. De voorzitter van het onderzoek, Lord Justice Scott Baker, stelde maandag tegenover de jury dat er geen enkel bewijs is dat Philip betrokken was bij het dodelijk ongeluk van de prinses en haar vriend Dodi Al Fayed. Vader Mohamed Al Fayed beweert al jaren dat zijn zoon Dodi en Diana om het leven zijn gebracht in opdracht van Philip.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen