Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontdekker Kane op jacht naar superrockband

Shownieuws

Edwin Jansen gaat met zijn bedrijf op zoek naar muzikanten voor een 'superrockband'. Hij is de ontdekker van onder anderen Kane, Di-rect en Anouk.

Edwin Jansen gaat met zijn bedrijf AT Productions op zoek naar muzikanten voor een 'superrockband'. Dat heeft de ontdekker van onder meer Kane, Di-rect en Anouk donderdag bekendgemaakt. Het voormalige Idols-jurylid spreekt van een 'tegenreactie op Idols- en X Factor-achtige programma's'.

"Niets ten nadele van zo'n talentenjacht", stelt hij in een verklaring. "Ik heb met veel plezier meegedaan aan Idols 1 en 2. Maar het levert altijd één bepaald soort artiest op, die zich vooral richt op een jongere doelgroep en meestal zonder band optredens verzorgt."

Jansen is voor de nieuwe band op zoek naar een gitarist, een bassist, een drummer, een toetsenist en een zanger(es). Geïnteresseerden kunnen tot 1 mei een video van zichzelf, foto's en een biografie opsturen. Uit de inzendingen worden twintig artiesten gekozen die van mei tot en met november workshops zullen volgen.

Uiteindelijk blijven er vijf muzikanten over. AT Productions belooft de nieuwe band 'een samenwerking met een grote platenmaatschappij, singles, fotoshoots, videoclip-opnamen en een album, clubtour en festivaltour'. Ook is er al een plek op het Haagse Beatstad Festival 2009 gereserveerd voor de nieuwe band.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen