Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Zomerhitte' stoot door naar toppositie

Shownieuws

'Zomerhitte' neemt de toppositie in de box office over van de film '10.000 B.C.'. Hoogste nieuwe binnenkomer van deze week is de film 'The bucket list'.

Het regiedebuut van Monique van de Ven, 'Zomerhitte', staat deze week boven aan de Nederlandse box office, de lijst films met de hoogste bioscoopomzet. In de tweede week na de release werd het epische avonturenverhaal '10.000 B.C.' van de eerste naar de tweede positie verdreven. De Wolkers-verfilming heeft nu bijna een miljoen euro opgebracht.

In de rest van de Nederlandse box office verandert weinig. De animatiefilm 'Horton' blijft stevig op de derde plaats staan. De film wordt gevolgd door de hoogste binnenkomer, 'The bucket list', over twee terminaal zieken die samen een lijst maken met dingen die ze altijd al hadden willen doen. Jack Nicholson en Morgan Freeman vertolken de hoofdrollen.

Opvallend is dat de documentaire 'Earth' na achttien weken nog steeds in de box office staat, en in totaal ruim 1,3 miljoen euro heeft opgebracht.

In de Verenigde Staten komt de pokerfilm '21' op de eerste plaats binnen. In de op een waar gebeurd verhaal gebaseerde film, met Kevin Spacey in de hoofdrol, is het nummer 'Mad pursuit' van de Nederlandse dj Junkie XL te horen. Het Irak-drama 'Stop-Loss' met Ryan Phillippe in de hoofdrol debuteert in Amerika op de achtste plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen