Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simone White vernederlandst 'Beep beep song'

Shownieuws

Dat Simone White bekend is van de 'Beep beep song', bleek ook zondag in Paradiso. "Tuut, tuut, tuut, doen de toeters van de auto's in de straat", zong ze.

Dat Simone White het meest bekend is van haar 'Beep beep song', bleek ook zondag tijdens haar eerste optreden in Nederland. Maar liefst twee keer bracht ze het korte nummer in Paradiso ten gehore, waarvan de tweede maal in een wel heel bijzondere uitvoering. "Tuut, tuut, tuut, doen de toeters van de auto's in de straat", zong de Amerikaanse zangeres, waarna een luid gejoel losbarstte.

Wonderlijk is het niet dat de 38-jarige White haar Nederlandse publiek in de watten legt. Haar 'Beep beep song', dat bekend werd door een reclamedeal met een autofabrikant, is vooral befaamd in Nederland. In haar vaderland maakte het nummer in de hitlijsten weinig los. Ook haar album 'I am the man' bracht daar de handen niet op elkaar.

De dankbaarheid straalde zondagavond dan ook van haar gezicht. Na vrijwel elk nummer vertelde ze hoe blij ze was om in de Amsterdamse poptempel op het podium te mogen staan.

White opende het concert solo met 'We used to stand so tall' en 'Great imperialist state'. Daarna werd ze vergezeld door drie muzikanten, die haar begeleidden op elektrische gitaar, bas en drums. "Het zijn Nederlanders", giechelde de zangeres, die gewoonlijk alleen op het podium staat.

De band begeleidde White, die bekendstaat om haar zachte stem en lieflijke melodieën, bij onder meer 'Roses are not red' en 'American war'. Dat de tengere artieste niet alleen lieflijk is, bleek uit haar praatjes tussen de nummers. "Ik moet even boeren. Sorry het moet er even uit", zei ze voordat ze het nummer 'I didn't have any summer romance' inzette.

Wie de 'Tuut tuut song' wil horen, heeft volgende week zaterdag nog een kans. De zangeres staat dan op het muziekfestival Motel Mozaïque in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen