Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heroes-ster geëerd voor redden dolfijnen

Shownieuws

Hayden Panettiere, bekend als cheerleader uit Heroes, heeft een award gekregen voor haar strijd tegen dolfijnenjagers. Die hield ze vorig jaar in Zuid-Japan.

Hayden Panettiere, bekend als cheerleader uit de serie Heroes, heeft een award gekregen als beloning voor haar strijd tegen dolfijnenjagers. De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Humane Society beloonde haar voor een protest waaraan zij vorig jaar deelnam in het zuidwesten van Japan. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Panettiere hield haar actie samen met een groepje surfers tijdens de jaarlijkse dolfijnenslacht. Ze zwommen door het bloed van de geslachte dieren om de vissersboten tegen te houden. Toen de vissers vijandig werden, vluchtten de actievoerders in een busje en gingen ervandoor.

Ze hield het niet droog toen ze op het podium de Gretchen Wyler Award uit de handen van voorzitter Wayne Pacelle kreeg. "Er zijn mensen die hun hele leven wijden aan het behouden van het milieu en het beschermen van dieren. Zij verdienen deze prijs zo veel meer dan ik", verklaarde de 18-jarige 'hero'.

Na de kortstondige speech vluchtte Panettiere het toilet op, gevolgd door haar vriendje en Heroes-acteur Milo Ventimiglia. Ze bleven niet voor de afterparty, aangezien de ster nog richting Vancouver moest voor opnamen van de film 'I love you, Beth Cooper'. In Nederland is ze eerst nog te zien in 'Fireflies in the garden', waarin ze naast Julia Roberts en Willem Dafoe schittert. De film draait vanaf 7 augustus in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen