Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lennox bespreekt mensenrecht op Amsterdams festival

Shownieuws

Annie Lennox gaat zondag op het Amnesty International Film Festival in Amsterdam in discussie over mensenrechten. Dat doet ze via een telefoonverbinding.

Annie Lennox gaat zondag op het Amnesty International Film Festival (AIFF) in discussie over mensenrechten. Via een telefoonverbinding voert de Britse zangeres in de Amsterdamse bioscoop Kriterion een debat met regisseuse Louise Hogarth, BBC-correspondente Ruhi Hamid en het aanwezige publiek.

De discussie vindt plaats tijdens de jaarlijkse uitreiking van twee AIFF-filmprijzen. Presentator Jeroen Kramer deelt de Vara Publieksprijs en de jongerenprijs Moviesquad Allright Award uit.

De 53-jarige Lennox werd bekend als zangeres van de Eurythmics, waarmee ze hits scoorde met onder meer 'Sweet dreams (are made of this)' en 'There must be an angel'. Ook als soloartieste oogstte ze succes met nummers als 'Why' en 'No more I love you's'. Lennox mengt zich als popartiest vaker in discussies over mensenrechten en menselijke waardigheid. In de videoclip van haar laatste single 'Sing' vraagt de zangeres samen met Nelson Mandela om aandacht voor de Aids-problematiek in Afrika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen