Kies je favoriete radiostation

Dossiers

GTST-sterren helpen weeskinderen

Shownieuws

Everon Jackson Hooi, Marly van der Velden en Joris Putman steunen verschillende acties. Dit alles voor de instantie Internationale Kinderhulp Nederland.

Drie sterren uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden gaan zich inzetten voor weeskinderen. Marly van der Velden, Joris Putman en Everon Jackson Hooi hebben zelf een actie bedacht. Hun doel is via Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) hulp te bieden aan Congo en Guatemala. Dat meldt de organisatie, die momenteel kinderdorpen bouwt in achttien landen, donderdag.

Van der Velden organiseert de actie 'Kilometers voor Congo'. Voor elke kilometer tussen Nederland en Congo wil de actrice tien euro ophalen. De totale afstand betreft 6300 kilometer, dus ze hoopt uiteindelijk 63 duizend euro op te halen.

De actie 'Handen uit de mouwen met Joris' richt zich ook op Congo. Acteur Putman, die vorig jaar Dancing on Ice won, wil een broeikas in Guatemala bouwen. Zo probeert hij ervoor te zorgen dat de inwoners van het kinderdorp zich zelfstandig kan redden en wil 5000 euro binnenhalen.

Acteur Jackson Hooi hoopt dat zijn actie 'Bouwen met Everon' 7000 euro oplevert. Hij wil hiermee een familiehuis in een Congolees kinderdorp bouwen.

Om een actie te steunen, kan geld worden gedoneerd op de speciaal opgerichte websites van de sterren. Via weblogs geven de acteurs ook hun visie op de armoede in de arme landen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen