Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naaktportret Carla Sarkozy Bruni geveild

Shownieuws

Christie's veilt een naaktportret van de kersverse Franse presidentsvrouw Carla Bruni. De foto van Michel Comte werd in 1993 gemaakt toen Bruni nog model was.

Christie's veilt volgende maand een naaktportret van de kersverse Franse presidentsvrouw Carla Sarkozy Bruni. De foto van Michel Comte die in 1993 is gemaakt toen Bruni nog model was, gaat op 10 april onder de hamer in de New Yorkse vestiging van het veilinghuis.

Het veilinghuis verdedigt de beslissing een naaktfoto van een presidentsvrouw te verkopen met het argument dat de nu 40-jarige Bruni 'een van de mooiste vrouwen van de wereld is'. "Het gaat hier om een kunstwerk", verklaarde een woordvoerder van Christie's tegenover het Franse persbureau AFP. "Het is gemaakt toen mevrouw Bruni een model was en is een smaakvol naaktportret gemaakt door een bekend en gerespecteerde artiest."

De foto maakt deel uit van een collectie naaktfoto's van beroemde modellen als Kate Moss en Naomi Campbell, die gemaakt zijn door gerenommeerde fotografen als Helmut Newton en Herb Ritts. Naar verwachting zal het portret van Bruni, die begin vorige maand in het huwelijksbootje stapte met Nicolas Sarkozy, rond de 2600 euro opbrengen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen