Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Busta Rhymes krijgt proeftijd van drie jaar

Shownieuws

Een rechter in New York heeft Busta Rhymes een proeftijd opgelegd van drie jaar. Rhymes bekende eerder zijn voormalige chauffeur mishandeld te hebben.

(Novum/AP) - Een rechter in New York heeft Busta Rhymes dinsdag een proeftijd opgelegd van drie jaar, wegens het mishandelen van zijn voormalige chauffeur en een fan. Ook moet de rapper een taakstraf van tien dagen uitvoeren, een boete betalen van bijna achthonderd euro en een cursus volgen over de gevaren van rijden onder invloed.

De 35-jarige hiphopper bekende in januari schuld aan mishandeling en verkeersdelicten die waren gerelateerd aan vier verschillende incidenten. Destijds ontnam de rechter hem voor zes maanden zijn rijbewijs en verbood hem in de buurt te komen van zijn voormalige chauffeur.

De rechter maande Rhymes dinsdag niet opnieuw de fout in te gaan. "Als je er een potje van maakt, ga je de gevangenis in", stelde hij. De artiest zei na de zitting dat het voor hem geen probleem zal zijn 'om een goede gozer te zijn'. "Want dat ben ik nu eenmaal."

Rhymes, die eigenlijk Trevor Smith heet, scoorde hits met nummers als 'Dangerous' en 'Touch it'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen