Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stalker John Cusack aangeklaagd

Shownieuws

Een vrouw die niet in de buurt mag komen van John Cusack is aangeklaagd wegens stalking. De vrouw loopt kans om voor drie jaar achter de tralies te verdwijnen.

(Novum/AP) - Een vrouw die niet in de buurt mag komen van John Cusack is woensdag aangeklaagd wegens stalking. De 33-jarige Emily Leatherman, die zondag werd gearresteerd bij het huis van de acteur in Malibu, is eveneens beschuldigd van het negeren van het gerechtelijke contactverbod en diefstal.

De vrouw loopt kans om voor drie jaar achter de tralies te verdwijnen als ze wordt veroordeeld voor stalking. Als ze wordt schuldig wordt bevonden aan de andere twee overtredingen kan ze een celstraf krijgen van één jaar. Leatherman zei woensdag onschuldig te zijn.

De 41-jarige Cusack, te zien in 'High fidelity' en 'Say anything', vroeg het contactverbod in 2006 aan. In gerechtelijke documenten stelt de acteur dat Leatherman lange brieven over het hek van zijn huis heeft gegooid. De brieven zou ze in zakken hebben gestopt die waren gevuld met stenen en schroevendraaiers. Ook zou ze bezoekjes hebben gebracht aan zakenpartners van Cusack.

De politie verscheen zondag bij het huis van de acteur, nadat een taxichauffeur had geklaagd over een passagier die haar rekening niet wilde betalen. Toen de agenten ter plaatse verschenen, vertelde Cusack hen dat hij de vrouw herkende als zijn stalker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen