Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Soloavontuur boezemt Viggo Waas angst in

Shownieuws

Viggo Waas vindt het eng om alleen op het podium te staan. Dat zegt hij in Libelle. De cabaretier beleefde dinsdag de première van zijn programma 'Verbruid'.

Viggo Waas vindt het eng om alleen op het podium te staan. Dat vertelt de cabaretier, die dinsdag in Den Bosch de première van zijn liedjesprogramma 'Verbruid' beleefde, deze week in Libelle. Het is het eerste soloprogramma van Waas, die ook deel uitmaakt van de cabaretgroep Nuhr.

Het feit dat hij zich niet kan verschuilen achter zijn collega's Joep van Deudekom en Peter Heerschop boezemt Waas angst in. "Als ik met de jongens van Nuhr op het podium sta, ben ik altijd gedekt", legt hij uit. Nu moet ik het puur hebben van mijn teksten en mijn muziek."

Dat de cabaretier bij 'Verbruid' wel wordt bijgestaan door muzikanten, stelt hem enigszins gerust. "Gelukkig heb ik een fantastische band, dus er is wel iets van een vangnet", zegt hij. "En over de meeste nummers ben ik heel tevreden, dus ik denk dat het wel goed komt. Maar het blijft eng."

Tijdens de show, die tot en met 7 juni in het land te zien is, brengt Waas liedjes die hij mooi vindt. Daaronder zijn zelfgeschreven nummers, maar ook liedjes die speciaal voor hem gemaakt zijn en bekende nummers Nederlandse tekstschrijvers en componisten.

Hoewel Waas wel vertrouwen heeft in zijn zangkunsten -"Ik denk wel dat ik het kan, zingen"- is hij afwachtend over de reactie van het publiek. "Misschien denken ze wel: heb je hem weer, nou moet hij ook nog zo nodig zingen", denkt hij. Daar heeft hij echter wel een goede reden voor, vindt hij zelf. "Dat zijn van die archetypes voor mannen: de zanger van de band, de voetballer. Dat willen mannen gewoon."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen