Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney en Nicole Kidman reiken Oscar uit

Shownieuws

George Clooney en Nicole Kidman behoren tot de sterren die een Oscar uitreiken tijdens de Academy Awards. De uitreiking vindt week zondag plaats in Hollywood.

(Novum/AP) - George Clooney en Nicole Kidman behoren dit jaar tot de sterren die een Oscar uitreiken. Andere acteurs die hun collega's een Academy Award zullen uitreiken zijn onder anderen Forest Whitaker, Helen Mirren, Denzel Washington, Cameron Diaz en Tom Hanks.

De Oscaruitreiking, die wordt gepresenteerd door komiek Jon Stewart, vindt volgende week zondag plaats in Hollywood. Aanvankelijk was het onduidelijk of de beeldjes dit jaar zoals gebruikelijk zouden worden uitgereikt tijdens een groot gala. Een staking van scriptschrijvers dreigde roet in het eten te gooien, maar na drie maanden kwam deze week een einde aan de acties.

Begin vorige maand viel de uitreiking van de Golden Globes in het water door de staking. Doordat de acteurs zich solidair verklaarden met de stakende schrijvers, kwamen zij massaal niet opdagen en werd de uitreiking gereduceerd tot een persconferentie van een half uur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen