Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Idols-finalisten zingen met Trijntje Oosterhuis

Shownieuws

Niet Enrigue Iglesias of Alicia Keys maar Trijntje Oosterhuis zingt met Nikki en Nathalie in de finale van Idols. Ze zingen 'On my own' van Burt Bacharach.

Niet Enrigue Iglesias of Alicia Keys maar Trijntje Oosterhuis zingt zaterdag met Nikki en Nathalie in de finale van Idols. Dat heeft RTL vrijdag bekendgemaakt. De geruchten dat de finalisten met een wereldster zouden optreden, zijn daarmee de kop ingedrukt.

Trijntje, Nikki en Nathalie zingen met z'n drieën het nummer 'On my own' van Burt Bacharach, dit nummer staat op ook het laatste album van Trijntje, 'Who'll speak for love'. Het is het tweede album dat Oosterhuis samen met de Amerikaanse componist opnam. Vorige week was ze in Japan voor enkele optredens met de muzikale grootheid.

De Idols-finalisten zingen zaterdag ook het speciaal voor hen geschreven nummer 'Hello World', dat de eerste single zal worden van de uiteindelijke winnares van de talentenjacht. Het nummer is geschreven door jurylid John Ewbank.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse componist de single voor een Idols-finalist maakt. Bij Idols 3, dat door Raffaëla gewonnen werd, schreef de Zweedse Jörgen Elofsson het nummer 'Right here, right now'. De Zweed was, samen met Andreas Carlsson, ook verantwoordelijk voor de single 'Step right up van de eerste Idols-winnaar Jamai. De Amerikanen Troy Verges en Brett James schreven 'When you think of me' voor Idols 2-winnaar Boris.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen