Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Volendam nog in de race voor Monopoly-plek

Shownieuws

Volendam zit nog in de race om op het Monopoly World Edition-speelbord te belanden. Of er een plekje vrij is voor Amsterdam, wordt in augustus bekendgemaakt.

De laatste stemronde voor een plekje op het Monopoly World Edition-speelbord is ingegaan en Volendam lijkt een sterke kandidaat te zijn. Het vissersdorp heeft een plekje bemachtigd in de top twintig met wildcardplaatsen, waarvan er uiteindelijk twee een plekje op het bord krijgen. Tot en met 9 maart kunnen mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete plaats.

De twintig steden met een wildcardplaats zijn verkozen via een eerdere stemronde. In Volendam gaven Nick & Simon, Monique Smit, Jan Keijzer en George Baker eind vorige maand het startsein om te stemmen.

Volendam heeft zware concurrentie van onder meer San Francisco, Adelaide en Cancún. Het vissersdorp neemt momenteel de negentiende plek in en lijkt nog niet in de buurt te komen van de toppositie. Het Canadese Quebec staat nu bovenaan, het Taiwanese Taipei volgt op de voet.

Naast de wildcardronde was er een algemene stemronde voor grote steden als New York, Parijs en Amsterdam om ook aan het spel toegevoegd te worden. De stemronde is al gesloten en in augustus, een maand voordat het spel op de markt wordt gebracht, zal bekend worden of de Nederlandse hoofdstad de eindstreep heeft gehaald. Uit de laatste peiling vorige week bleek dat Amsterdam wellicht net genoeg stemmen heeft binnengehaald om Nederland op Monopoly World Edition te vertegenwoordigen. Inmiddels zijn die tussenstanden niet meer openbaar.

Vanaf september ligt het bordspel in de winkel. Stemmen op Volendam als wildcarddorp kan nog tot 9 maart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen