Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna presenteert regiedebuut in Berlijn

Shownieuws

Madonna heeft tijdens de Berlinale haar regiedebuut 'Filth and wisdom' gepresenteerd. De zangeres maakte voor de film gebruik van haar eigen herinneringen.

(Novum/AP) - Madonna heeft woensdag tijdens de Berlinale haar regiedebuut 'Filth and wisdom' gepresenteerd. De zangeres maakte voor de film, die gaat over drie jonge huisgenoten die vastzitten in uitzichtloze baantjes, gretig gebruik van haar eigen herinneringen.

De popster, die dit jaar 50 wordt, kan zich die periode dat zij zelf nog de eindjes aan elkaar moest knopen herinneren 'als de dag van gisteren'. "De realiteit was hard toen ik in New York arriveerde en er achter kwam dat er duizenden meisjes waren die hetzelfde wilden als ik", vertelt ze. "Ik was helemaal niet zo speciaal als ik dacht en moest andere dingen doen om brood op de plank te krijgen."

Hoofdrolspeler in de tachtig minuten durende film is punkzanger Eugene Hutz van Gogol Bordello. Hij speelt de Oekraïense immigrant AK, die het wil maken in de muziekindustrie. AK woont samen met Holly, een ballerina die als paaldanser aan de slag is gegaan, en Juliette, een apothekersassistente die ervan droomt om in Afrika kinderen te helpen.

De film werd opgenomen in Londen, waar de actrice met haar man en kinderen woont. "Ik wilde niet bij mijn kinderen vandaan zijn en bovendien was de stad de perfecte plek om de film te draaien. Ik houd van de kosmopolitische sfeer die er hangt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen