Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monopoly-plek Amsterdam op losse schroeven

Shownieuws

Of Amsterdam een plaats zal bemachtigen op de internationale editie van Monopoly is onzeker. "We schommelen rond de twintigste positie", weet een woordvoerder.

Of Amsterdam een van de twintig plaatsen bemachtigt op de internationale editie van Monopoly is onzeker. "We schommelen rond de twintigste positie", weet een Nederlandse woordvoerder van spelletjesproducent Hasbro. "Dus we zijn vandaag nog druk aan het stemmen." Via monopoly.nl kan nog tot donderdagavond worden gestemd op 68 wereldsteden.

Aanvankelijk was de tussenstand van de stemming, die op 22 januari van start ging, online te bekijken. Inmiddels heeft Hasbro het scorebord verwijderd. Dit is om de uiteindelijke plaatsing van de steden op het nieuwe bord later dit jaar spannend te houden, licht de producent toe op de website.

Naast de twintig grote steden die het spelbord rijk is, zijn er nog twee zogenoemde Jokersteden. Tot en met volgende week zondag kunnen geïnteresseerden nog stemmen op een groot aantal andere plaatsen. Spelletjesliefhebbers kunnen ook hun eigen stad nomineren voor een wildcard. Volendam startte onlangs een actie om het vissersdorp op het bord te krijgen.

Van de Jokersteden is wel een tussenstand te bekijken. Volendam neemt daarop een dertiende plaats in. Het Canadese Quebec, Gdynia in Polen en de Taiwanese hoofdstad Taipei staan op de eerste drie plaatsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen