Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Lennon redde leven Uri Geller

Shownieuws

Mentalist Uri Geller geeft toe dat de roem in het begin van zijn carrière naar zijn hoofd steeg. John Lennon redde zijn leven nadat Geller boulimie had.

In het begin van zijn carrière steeg de roem Uri Geller naar het hoofd. Dat geeft de mentalist zaterdag toe in De Telegraaf. "Ik kocht niet één, maar honderd shirts tegelijk. Niet één, maar tien auto's. En daarna schoot ik door in eten. Ik had paniekaanvallen en zelfs een jaar lang boulimie", onthult hij.

Uiteindelijk werd Geller wakker geschud door John Lennon. "Lennon heeft mijn leven gered. Hij zag hoe vreselijk dun ik was en raadde mij aan New York, waar ik inmiddels met mijn vrouw en twee kinderen woonde, te verlaten en naar Japan te verhuizen." Geller hervond zichzelf in het Aziatische land, waar hij een jaar 'in de bossen' ging wonen. "Afgesloten van de rest van de wereld leerden wij mediteren en van de natuur genieten."

De man achter het tv-programma De Nieuwe Uri Geller scoort momenteel wereldwijd met zijn zoektocht naar nieuw talent onder mentalisten. De 61-jarige Israëliër is naar een wereldfinale toe aan het leven. Na Israëlische, Amerikaanse, Nederlandse en Duitse versies van de show, is het programma binnenkort ook te zien in landen als Turkije, Rusland, Italië en Engeland. "Als ik zo'n vijftien winnaars heb, gaan we met z'n allen naar glitterstad Las Vegas", heeft Geller al bedacht. "Voor de wereldfinale."

De Nederlandse editie van De Nieuwe Uri Geller beleeft zaterdagavond de finale op SBS 6. Dan wordt beslist wie van de finalisten, Hayashi, Ramana of Rob & Emiel, de beste mentalist van Nederland is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen