Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Soundtrack 'Alles is liefde' haalt goud

Shownieuws

Van de soundtrack van 'Alles is liefde' gingen inmiddels meer dan tachtigduizend exemplaren over de toonbank. Daarmee heeft de plaat de gouden status behaalt.

'Alles is liefde' doet het niet slechts goed op het witte doek. Van de soundtrack van de film gingen inmiddels meer dan tachtigduizend exemplaren over de toonbank. Daarmee heeft de plaat de gouden status behaald, zo heeft platenmaatschappij EMI vrijdag bevestigd. Volgens het label werd nooit eerder een andere soundtrack van een Nederlandse film zo vaak verkocht.

Menig Nederlandse topartiest werkte mee aan de soundtrack. Zo wist het titelnummer 'Alles is liefde' van de Zeeuwse band Bløf de tweede plaats te bereiken van de Nederlandse singlelijst. Ook nummers van Di-rect, Stevie Ann, Trijntje Oosterhuis en Krezip zijn op de soundtrack te vinden.

De dvd van de romantische komedie werd korte tijd na de release al dubbel platina. En in de bioscoop bracht 'Alles is liefde' al ruim tien miljoen euro op. De film beheerste maandenlang de Nederlandse box office, de lijst van bestbezochte films.

Maandagavond werd de film bekroond met een Rembrandt Award als beste Nederlandse film van het afgelopen jaar. Ook kregen Carice van Houten en Thomas Acda prijzen voor hun acteerprestaties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen