Kies je favoriete radiostation

Dossiers

School mag musical 'Hairspray' niet opvoeren

Shownieuws

De musical 'Hairspray' van een school in Ridderkerk is afgelast. De rechthebbende verbiedt amateurvoorstellingen voor een professionele Nederlandse première.

De musical 'Hairspray' die leerlingen van het Farel College uit Ridderkerk op de planken zouden brengen, is afgelast. De Amerikaanse origineel rechthebbende verbiedt amateurvoorstellingen voordat een professionele première in Nederland is geweest.

V&V Entertainment, het theaterbedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente dat de rechten heeft om de musical in Nederland in het theater te brengen, heeft niets te maken met het verbod.

"Wij werden op de hoogte gebracht, maar hebben aangegeven geen probleem te hebben met hun uitvoering", vertelt Verlinde. V&V Entertainment zou van plan zijn om in seizoen 2009/2010 met een Nederlandse versie van de musical te komen.

Rector Dirk Wakker van het Farel College is teleurgesteld. "We hebben via V&V Entertainment nog geprobeerd de rechthebbende op andere gedachten te brengen en kregen daarin ook alle medewerking van Verlinde en Vente", vertelt Wakker. "Helaas mocht dat niet baten en moesten wij de leerlingen teleurstellen. We zijn hier volledig blanco ingestapt, hebben echt hulp gekregen van V&V, maar moesten noodgedwongen afgelasten."

Verlinde biedt de gedupeerde scholieren een pleister op de wond met een aanbieding om binnenkort naar de musical 'Fame' te gaan. "Die geste grijpen we met beide handen aan", laat Wakker weten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen