Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diana wilde dag na dood set Bondfilm bezoeken

Shownieuws

Een dag nadat ze om het leven kwam, zou prinses Diana de set bezoeken van de James Bond-film 'Tomorrow never dies'. Dat werd donderdag duidelijk.

(Novum/AP) - Een dag nadat ze om het leven kwam, zou prinses Diana de set bezoeken van de James Bond-film 'Tomorrow never dies'. Dat werd donderdag duidelijk uit een geschreven getuigenis van de filmproducente Barbara Broccoli. Diana's vriend Dodi Fayed zou haar op 29 augustus 1997 vanuit Parijs hebben gebeld om een afspraak te maken voor een bezoekje aan de set in Londen.

Omdat zijn romance met de Britse prinses destijds dagelijks de voorpagina's haalde, begroette Broccoli Fayed met het amicale 'Hoi Romeo', zo stelde ze in de verklaring. Volgens de filmproducente zijn de twee al sinds hun jeugd bevriend. "We vertrekken morgen met het vliegtuig vanuit Parijs en ik heb je iets heel belangrijks te vertellen", zou Fayed haar hebben gezegd. "Maar dat kan ik je niet over de telefoon vertellen."

Geruchten dat Diana en Fayed van plan waren te trouwen of dat de prinses in verwachting was, doen al geruime tijd de ronde. Mohamed Al Fayed, de vader van Dodi, meent dat het koppel om die redenen door de geheime dienst is vermoord in opdracht van de Britse prins Philip. Diana en Fayed kwamen op 31 augustus 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs.

Broccoli is de zoveelste getuige die een verklaring aflegt in de zaak die vorig jaar van start ging. Eerder deden Al Fayed en een leidinggevende van de Britse geheime dienst al hun zegje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen