Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mischa Wertheim betreurt rolstoelrel

Shownieuws

Micha Wertheim begrijpt niet hoe zijn conference dinsdagavond zo uit de hand kon lopen. "Wat er in Roermond gebeurde vind ik heel vervelend", stelt hij.

Micha Wertheim begrijpt niet hoe zijn conference dinsdagavond zo uit de hand kon lopen. "Wat er in Roermond gebeurde vind ik heel vervelend", stelt hij op zijn website. Het publiek verliet de zaal massaal toen de cabaretier grappen maakte over gehandicapten naar aanleiding van een incident met een rolstoeler.

Wertheim sprak de invalide man aan op het lichtje van zijn rolstoel dat herhaaldelijk oplichtte. Vervolgens startte hij een spervuur aan grappen over gehandicapten. Het publiek reageerde afkeurend: velen verlieten de zaal. Hierop staakte de cabaretier de voorstelling.

Het was volgens Wertheim niet zijn bedoeling om de man in een hoek te drijven. "Er zitten wel vaker rolstoelers in de zaal en tot nu toe ben ik nooít verkeerd begrepen als ik dit stuk uit mijn programma deed." Het publiek zou zijn grappen dan ook verkeerd hebben opgevat. "Als ik in mijn theatervoorstelling gehandicapten uitmaak voor profiteurs en racisten die onze westerse samenleving dreigen te ontwrichten, hoop ik dat het duidelijk is dat daar een zekere ironie achter zit."

De manier waarop de toeschouwers hun onvrede uitten, is volgens Wertheim exemplarisch voor de verharding van het publieke debat. "Weglopen en schelden maken steeds meer een onderdeel uit van de Nederlandse manier van 'debatteren'."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen