Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rembrandt-winnares Goldie Hawn gek op Amsterdam

Shownieuws

Goldie Hawn is gek op Amsterdam. "Ik vind het een geweldige stad", jubelde de Amerikaanse actrice, die maandagavond een Ere Rembrandt Award ontving.

Goldie Hawn is gek op Amsterdam. "Ik vind het een geweldige stad en ik vind de mensen hier heel vrolijk", jubelde de Amerikaanse actrice, die maandagavond een Ere Rembrandt Award ontving. "Mijn zoon en zijn vrouw zijn op huwelijksreis naar Amsterdam geweest en ook mijn ex-schoonzoon is dol op deze stad. Hij komt hier minstens drie keer per jaar."

Niet alleen de 62-jarige Hawn werd in het zonnetje gezet. Ook Pierre Bokma ontving een Ere Rembrandt Award voor zijn oeuvre. 'Alles is liefde' was de grote winnaar van de avond. Thomas Acda werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in de komedie en Carice van Houten werd benoemd tot beste actrice in dezelfde film.

Van Houten concludeerde dat het beeldje van de beroemde schilder niet helemaal perfect is. "Hij is scheel, joh", lacht actrice. Ze is dolblij met de prijs, waarvan de winnaars door het publiek werden gekozen. "Dat zijn de mensen die je echt wil raken, voor hen maak je de film uiteindelijk. Als het publiek je omarmt, is dat een heel warm gevoel en daar ben ik enorm blij mee."

Van Houten, die flink aan de weg timmert in het buitenland, rekent nog niet op het andere felbegeerde beeldje, de Oscar. "Een Oscar zou leuk zijn, maar daar hou ik me niet zo mee bezig", stelt ze. "Laten we Hollywood niet te veel de hemel in prijzen, hier in Europa worden ook mooie dingen gemaakt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen