Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bedenker Brady Bunch krijgt ster op Walk of Fame

Shownieuws

Sherwood Schwartz, de bedenker van The Brady Bunch, kreeg vrijdag een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hij schreef eveneens de tv-serie Gilligan's Island.

(Novum/AP) - Sherwood Schwartz, de bedenker en schrijver van hitseries als The Brady Bunch en Gilligan's Island, is vrijdag onderscheiden met een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De 91-jarige televisiemaker bedankte Dawn Wells en Florence Henderson, de leading ladies uit respectievelijk Gilligan's Island en The Brady Bunch. Beide dames hielden vrijdag tijdens de ceremonie een toespraak.

Schwartz zei tijdens zijn bedankpraatje dat het lot hem in de showbizz deed belanden. Hij kwam in 1938 naar Californië om te studeren. Als bijbaantje schreef hij grappen voor de radioshow van Bob Hope. Die was zo onder de indruk van de jonge Schwartz dat hij hem in dienst nam als vaste tekstschrijver.

In de jaren vijftig maakte hij de overstap naar de televisie, waarvoor hij in 1963 Gilligan's Island in het leven riep, een serie over zeven schipbreukelingen op een onbewoond eiland. Toen de tv-show vier jaar later stopte, bedacht hij The Brady Bunch, waarvoor hij ook de titelsong schreef. De populaire serie, die in de jaren zeventig ook in Nederland te zien was, draait om het wel en wee van een grote familie in een Amerikaanse buitenwijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen