Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wouter Hamel overwon astma

Shownieuws

Wie Wouter Hamel hoort zingen, kan zich moeilijk voorstellen dat hij ooit naar adem moest happen. "Wouter heeft jarenlang zware astma gehad", stelt zijn moeder.

Wie Wouter Hamel hoort zingen, kan zich moeilijk voorstellen dat de blonde zanger ooit naar adem moest happen. "Wouter heeft jarenlang zware astma gehad", vertelt zijn moeder Janine zaterdag in Volkskrant Magazine. "Hij moest vaak naar het ziekenhuis. De artsen wilden hem zelfs naar een kliniek in Davos sturen, maar dat ging me te ver: ik vond het onmenselijk om een 8-jarig kind een jaar lang uit een gezin te halen."

Inmiddels is de 30-jarige jazz-zanger van de ziekte verlost. "Het ging Wouter pas beter toen we van Den Haag naar Wijk bij Duurstede verhuisden en hij dagelijks een flink eind naar school moest fietsen", vertelt zijn moeder. "Sinds een jaar of zes heeft hij geen last meer."

Hamels verlangen om muziek te maken, hielp hem daarbij. "Zingen is heel goed geweest voor zijn longen. Hij leerde er beter door ademhalen, en hij leerde er zijn stem beter door gebruiken."

Hamel nam woensdag een Zilveren Harp in ontvangst, een aanmoedigingsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de stichting Buma Cultuur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen