Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Julia's Tango-acteurs in de watten gelegd op set

Shownieuws

De acteurs worden met veel respect behandeld op de Argentijnse set van Julia's Tango. "Mensen gaan allemaal heel voorzichtig met je om", vertelt Peggy Vrijens.

De acteurs van Julia's Tango worden met veel respect behandeld op de Argentijnse set van de serie. Dat vertelden zij in Buenos Aires, waar de meeste opnamen plaatsvinden, aan Novum Nieuws. "In Nederland heeft iedereen zoiets van: doe maar gewoon normaal, jij bent maar een acteur en dat stelt ook niet zoveel voor. En hier is er wel een duidelijk hiërarchie. Mensen gaan wel allemaal heel voorzichtig met je om", vertelt Peggy Vrijens, Marjolein in de serie. "We worden alleen maar in de watten gelegd hier", grapt Frederik Brom, die haar vriend Pieter speelt.

Volgens Brom is de Argentijnse crew 'soms een beetje bang om het niet goed te doen. "Daarom zeggen ze al snel dat iets goed is", legt hij uit. "Als ik bij een doorpas een broek aantrek zeggen ze als ik één been in een pijp heb al: 'nice, nice'. Dan heb ik wel zoiets van: wacht eens even, ik heb hem nog niet eens aan."

Nu het tweede seizoen van de serie wordt opgenomen, zijn cast en crew inmiddels wel al wat meer op elkaar ingespeeld, vertelt Vrijens. "Nu zijn ze ook wat meer aan ons gewend en merken ze dat wij het ook gewoon fijn vinden als ze ons iets meer achter de vodden aanzitten en zeggen waar het op staat. Dat gaat nu dus steeds beter, daarom is het ook heel fijn dat we met een heel groot gedeelte van dezelfde crew werken als de vorige keer."

Kim Pieters, die de titelrol van Julia op zich neemt, sluit zich daarbij aan. "Inmiddels zijn we heel erg op elkaar ingespeeld dus het is nu helemaal geen probleem meer. Maar toen we hier kwamen het eerste seizoen, merkte je dat de mentaliteit hier wel heel anders is", vertelt ze. "Wij Nederlanders zijn veel efficiënter. Terwijl we de ene scène draaien, bereiden we de andere al voor. Dat kennen ze hier niet zo. We draaien ook veel meer scènes op een dag. Wij zijn veel meer van: 'tijd is geld. Hoe kunnen we het zo goed mogelijk organiseren?'. En dat hebben zij minder."

De Argentijnen zien volgens Pieters 'wel hoe het loopt'. "Maar inmiddels zijn ze onze werkwijze wel gewend en zien ze er ook de positieve kanten van. En wij hebben ook wat meer rust gekregen en geleerd wat meer relaxt te zijn en de dingen ook een beetje op zijn beloop te laten. En zo zijn we elkaar een beetje tegengekomen in het midden", vertelt ze.

Chris Tates, die in de huid van Erik kruipt in de serie, roemt de Argentijnse sfeer op de set. "Mensen zijn over het algemeen wat vriendelijker en opener hier", zegt hij. "Als je 's ochtends op de set komt is het ook gebruikelijk dat je iedereen begroet, van de cameraman tot de lichtjongen. Iedereen krijgt een zoen en de vraag hoe het gaat." Hij geniet ook van het draaien op locatie. "Opnamen in een studio kunnen heel langdradig en saai zijn. Maar als je hier even niet hoeft te draaien, loop je de straat op en ga je op een terrasje zitten en ga je na een uurtje terug als je aan de beurt bent. Dat maakt het heel aangenaam om te werken."

Het tweede seizoen van Julia's Tango is vanaf maandag om 21.30 uur wekelijks te zien bij Net 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen