Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leukemiepatiënt vindt donor na oproep Rihanna

Shownieuws

Mogelijk door de hulp van Rihanna heeft leukemiepatiënte Lisa Gershowitz-Flynn een beenmergdonor gevonden. De 20-jarige r&b-zangeres deed een oproep in People.

Mogelijk door de hulp van Rihanna heeft leukemiepatiënte Lisa Gershowitz-Flynn een beenmergdonor weten te vinden. De 20-jarige r&b-zangeres sprong eind januari voor de doodzieke Flynn in de bres en deed een oproep aan mogelijke donoren in het Amerikaanse tijdschrift People.

Rihanna werkte samen met DKMS, een internationaal donornetwerk, om een donor te vinden voor de 41-jarige moeder van twee jonge kinderen. Flynn, bij wie in november acute leukemie werd geconstateerd, kreeg van artsen te horen dat ze binnen vier tot zes weken een beenmergdonor moest hebben om te overleven. Toen Rihanna het verhaal van de New Yorkse hoorde, was zij zo geraakt dat zij besloot te helpen.

Flynn liet in een e-mail aan het Amerikaanse tijdschrift weten dankbaar te zijn met alle hulp die ze heeft mogen ontvangen. "Een 32-jarige beschermengel stemde vandaag in om haar beenmerg te doneren aan mij, ook al zal deze persoon mij waarschijnlijk nooit ontmoeten. Mijn leven is door jou gered. Mijn kinderen behouden hun moeder, mijn man zijn vrouw en mijn ouders hun dochter."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen