Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beau laat zich overtuigen van telepathie

Shownieuws

Beau van Erven Dorens heeft zich door Het Zesde Zintuig laten overtuigen van paranormale begaafdheid. "Van tevoren stond ik er heel kritisch tegenover".

De normaal altijd nuchtere Beau van Erven Dorens heeft zich tijdens de opnamen van het televisieprogramma Het Zesde Zintuig laten overtuigen van paranormale begaafdheid en telepathie. "Van tevoren stond ik er heel kritisch tegenover", geeft de presentator toe tegenover Novum Nieuws. "Dat is nu nog steeds wel zo, maar telepathie en paranormale begaafdheid, waar het in dit programma om gaat, is geen geloven meer, maar echt weten."

Beau presenteert vanaf donderdag Het Zesde Zintuig, waarin hij op zoek gaat naar de beste paranormaal begaafde Nederlander van 2008. Toen hij werd gevraagd voor het programma eiste hij dat hij kritische noten niet achterwege hoefde te laten. Toch heeft hij zich deels laten overtuigen van de paranormale gaven van de zestien kandidaten. "Er is nog steeds een groot gebied bij de paranormale wereld waar ik helemaal niets mee kan, zoals geesten en met bomen praten. Ik vind het heel moeilijk, bijna onmogelijk om me daarin te verplaatsen", legt hij uit. "Maar als ik je vader en je broer en je dochter kan opnoemen zonder een heel alfabet af te moeten gaan, dan is dat iets waar je niet omheen kan."

De RTL-coryfee heeft tijdens het maken van het programma zelf niet de neiging gehad om de gave van de kandidaten in te schakelen voor eigen gewin. Beau heeft sinds kort zijn huis aan de Leidsedwarsstraat in Amsterdam te koop aangeboden, wat hem 's nachts nog wel eens wakker houdt. De nu 37-jarige presentator kocht de woning in 2000 voor 360 duizend euro en wil deze nu voor 885 duizend euro verkopen. "Ik maak me daar wel druk over, maar ik ga het niet vragen aan een van de helderzienders," grapt hij. "Ik vraag nooit of ze iets kunnen of willen zeggen over mij. Ik vind ook dat ik me daar afzijdig van moet houden."

Vorig jaar won de 61-jarige Marchien Bakker de titel van meest paranormaal begaafde Nederlander van 2007. Dat gebeurde toen in het KRO-programma 'Op zoek naar het zesde zintuig'. Dit jaar zendt RTL 4 de zoektocht naar telepathische landgenoten uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen