Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Abraham profiteert van smurfensucces

Shownieuws

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, profiteert van het succes dat de smurfen momenteel genieten. De zanger krijgt meer aanvragen voor optredens.

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, profiteert van het succes dat de smurfen momenteel genieten. De zanger krijgt meer aanvragen voor optredens, zegt hij deze week in een interview met Privé.

Albert Heijn startte onlangs een grootschalige smurfenactie. Kartners 'Smurfenlied' wordt daarbij weliswaar niet gebruikt, maar dankzij de actie wordt het nummer nu weer vaker gedraaid op de radio, wat hem meer royalty's oplevert. Verder zegt de 72-jarige zanger opeens veel meer verzoeken om optredens te krijgen. "De aanvragen, met name van winkelcentra waar een Albert Heijn in zit, stromen binnen. Ik lift dus toch nog wel een beetje mee op de spaaractie."

Alle rechten van de strips en de tv-serie over de smurfen liggen bij de erfgenamen van wijlen Pierre Culliford, ook wel bekend als Peyo. Kartner geeft tegenover Privé aan dat hij destijds een beter contract met Peyo had moeten sluiten. Hij ziet zichzelf namelijk als medeverantwoordelijk voor de bekendheid van de blauwe ventjes. Maar de royalty's over het lied zijn volgens Kartner 'ook niet mis'. "Want het is een wereldhit geworden."

Van het nummer over de striphelden werden wereldwijd in totaal dertien miljoen exemplaren verkocht. "Uiteraard heb ik overwogen 'Het smurfenlied' nogmaals uit te brengen toen ik hoorde dat Albert Heijn met een smurfenactie kwam", legt Kartner uit. "Maar als ik het lied opnieuw zou willen opnemen, moet ik mezelf door een enorme papiermolen heen zien te worstelen waar je tureluurs van wordt. Voordat alles geregeld zou zijn, is de spaaractie allang weer voorbij."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen