Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thom Yorke pleit voor Nederlandse klimaatwet

Shownieuws

Thom Yorke, de zanger van Radiohead, maant de Nederlandse regering om een Klimaatwet aan te nemen. De zanger geeft in Den Haag het startschot voor een campagne.

Niemand minder dan Thom Yorke, de frontman van Radiohead, maant de Nederlandse regering om een speciale klimaatwet aan te nemen. De zanger geeft woensdagmiddag in Den Haag het startschot voor een landelijke campagne van Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Jongeren Milieu Actief. Dat hebben de organisaties bekendgemaakt.

Yorke zal woensdag in Den Haag niet in levende lijve aanwezig zijn. Wel zal hij via een satellietverbinding uitleggen waarom Nederland zich hard moet maken voor de inperking van broeikasgassen. De artiest zette zich eerder in zijn thuisland Engeland in voor een klimaatwet.

Wel aanwezig in Den Haag is zangeres Stevie Ann. Ook zij roept de regering en het parlement op om wettelijk vast te leggen dat Nederland de uitstoot van broeikasgassen jaarlijks met drie procent moet verminderen. De Nederlandse artieste werkt momenteel aan een speciaal lied over klimaatverandering dat ze op 7 juni ten gehore zal brengen op een klimaatfeest in Utrecht. Ook De Dijk laat op het festival van zich horen.

In het regeerakkoord van het huidige kabinet staat dat de CO2-uitstoot in 2020 met dertig procent moet zijn teruggedrongen. Milieudefensie eiste al eerder dat dit streven wordt vastgelegd in een klimaatwet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen