Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Neverland mogelijk onder de hamer

Shownieuws

Het landgoed Neverland van Michael Jackson wordt geveild, tenzij de zanger een schuldeiser zestien miljoen euro betaalt. Dat heeft een rechter dinsdag bepaald.

(Novum/AP) - Het landgoed Neverland van Michael Jackson wordt op 19 maart geveild, tenzij de zanger een schuldeiser zestien miljoen euro betaalt. Dat heeft een Amerikaanse rechter dinsdag bepaald.

Jackson is sinds 1988 eigenaar van het landgoed en pretpark, maar is er al in tijden niet meer geweest. De zanger kampt al jaren met enorme schulden door zijn uitgavenpatroon en verhuisde drie jaar geleden naar Bahrein na de zaak waarin hij werd vrijgesproken van kindermisbruik. Sindsdien zwerft hij van huurhuis naar huurhuis, waarbij hij onder meer in Washington DC belandde.

In 2006 kwam Jacksons bezit van Neverland al eens in het geding, toen bleek dat hij de werknemers die de verschillende attracties en dieren onderhielden niet meer kon betalen. Op het laatste moment kon Jackson een bedrag van 257 duizend euro voldoen, waarmee hij voorlopig eigenaar van Neverland bleef.

Later deden de wildste verhalen de ronde over het landgoed. Zo zou Jackson in Victoria Beckham al een gegadigde hebben gevonden voor het optrekje en wilde hij van Neverland een theater maken.

Eerder deze week werd bekend dat de zanger zou optreden tijdens de Grammy Awards. Dat zou niet door zijn gegaan omdat zijn eisen veel te hoog waren. Zo wilde hij dat tijdens de uitreiking van de prestigieuze muziekprijs dertig keer naar Jackson verwezen werd als de King of Pop. Ook wilde hij dat er een speciale award in leven werd geroepen die tijdens de show aan hem zou worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen