Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eric Clapton krijgt uitnodiging van Noord-Korea

Shownieuws

Noord-Korea heeft zanger Eric Clapton uitgenodigd voor een concert in Pongyang. De Noord-Koreaanse ambassade in Londen heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

(Novum/AP) - Noord-Korea heeft rock- en bluesgitarist Eric Clapton uitgenodigd voor een concert in Pongyang. De Noord-Koreaanse ambassade in Londen heeft dit dinsdag bekendgemaakt. De Britse krant The Financial Times berichtte dat de 62-jarige Clapton in principe akkoord is. Hij zou 2009 hebben voorgesteld.

Clapton is de eerste westerse rockster die door Noord-Korea is uitgenodigd. Een diplomatieke bron van de ambassade zei dat Clapton wereldberoemd is en dat het concert een goede gelegenheid voor de Noord-Koreanen zal zijn om westerse muziek beter te leren begrijpen.

Mogelijk heeft de uitnodiging aan Clapton, die bekend is door onder meer hits als Layla, Cocaine en Tears in Heaven, te maken met Kim Jong Chol, de zoon van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il. De in Zwitserland opgeleide Kim Jong Chol zou een grote fan zijn van Clapton.

Noord-Korea is onlangs voorzichtig begonnen culturele banden met het Westen aan te knopen. Dinsdag gaf het New York Philharmonic een historisch concert in Pyongyang. Het Staatssymfonieorkest van Noord-Korea treedt in september op in Londen en Middlesbrough. Volgens The Financial Times is de uitnodiging aan Clapton een reactie op de Britse tournee van het symfonieorkest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen