Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma hekelt showbizzprogramma's

Shownieuws

Arie Boomsma wordt niet blij als hij een avondje RTL Boulevard en Shownieuws kijkt. "Die gesprekken zijn vaak ook zó serieus terwijl het dan nergens over gaat."

Arie Boomsma wordt niet blij als hij een avondje RTL Boulevard en Shownieuws kijkt. "Die gesprekken zijn vaak ook zó serieus, terwijl het dan nergens over gaat", klaagt hij deze week in Vara TV Magazine. "Ze schromen er niet voor om tien minuten te spreken met vier mensen over de keeloperatie van een volkszanger. Dat gaat mij te ver."

Het zijn echter niet alleen de commerciëlen die het moeten ontgelden. "Ergerlijk is ook dat het Journaal in toenemende mate moet eindigen met een grapje of een verslaggever die een heuvel opklimt terwijl hij zijn praatje doet", vindt de 34-jarige presentator. "Het nieuws is voor mij een serieuze aangelegenheid."

Boomsma, die sinds kort bij de EO te zien is met 40 Dagen Zonder Seks, heeft geen behoefte aan een lach en een traan op televisie. "Ik erger mij aan de toenemende emotie-exploitatie bij de publieke omroep. Noem ze maar op: Spoorloos, Memories". Wie denkt dat de Evangelische Omroep niets fout kan doen bij de reus, komt bedrogen uit. "Ook mijn eigen EO maakt zich er schuldig aan met Het Familiediner. Ik begrijp niet dat mensen hun leed zo exploiteren."

De talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman kan de goedkeuring van Boomsma wel wegdragen. Ook voor Paul de Leeuw heeft hij respect. "Paul de Leeuw is bijzonder goed in zijn vak, maar ik kan niet om hem lachen. Ik heb niks met op de maat klappende tribunes, clowns en taarten gooien", legt hij uit. "Het is mijn angst voor de massa, de angst voor het modale."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen