Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice in VS benoemd tot vrouw van het jaar

Shownieuws

Carice van Houten lijkt de nieuwe lieveling van de Amerikaanse media. De actrice is uitgeroepen tot 'Woman of the Year' door het tijdschrift New York Magazine.

Carice van Houten lijkt de nieuwe lieveling van de Amerikaanse media. Na een erevermelding in Vanity Fair is de actrice nu uitgeroepen tot 'Woman of the Year' door het tijdschrift New York Magazine. "Niets in dat hartvormige gezichtje op dat mooi geschapen, schitterende lichaam lijkt ook maar in de verste verte onnatuurlijk", jubelt filmrecensent David Edelstein over de Nederlandse ster.

De vaste filmexpert van New York Magazine selecteerde voor de rubriek 'Women of the Year' vier veelgeprezen actrices. Naast Van Houten werden Tilda Swinton, Julie Christie en Laura Linney uitverkoren. Swinton kreeg zondag nog een Oscar voor haar bijrol in 'Michael Clayton'. Zowel Christie als Linney was dit jaar genomineerd in de categorie van beste actrice, voor hun hoofdrollen in respectievelijk 'Away from her' en 'The savages'.

De 31-jarige Van Houten brak in 2006 wereldwijd door met haar rol in de oorlogsfilm 'Zwartboek' van Paul Verhoeven. Inmiddels heeft ze de opnamen achter zich van de Amerikaanse producties 'Valkyrie' en 'Body of lies'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen