Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Academy verdedigt weglaten Renfro

Shownieuws

Het drugsverleden van Brad Renfro is niet de reden dat hij niet voorkwam in het herdenkingsfilmpje tijdens de Oscaruitreiking. Dat zegt de organisatie.

(Novum/AP) - Het drugsverleden van Brad Renfro is niet de reden dat de overleden acteur zondag niet voorkwam in het jaarlijkse herdenkingsfilmpje tijdens de Oscaruitreiking. Niet iedereen die het afgelopen jaar overleed kan worden genoemd in de video, licht een woordvoerder van de organiserende Academy of Motion Pictures Arts and Sciences toe. "Ons doel is met het filmpje zo veel mogelijk mensen te herdenken die in de vele takken van de filmindustrie actief zijn geweest, niet alleen acteurs", zegt zij.

Daarmee spreekt ze de speculaties op verschillende Amerikaanse websites tegen dat Renfro in het herdenkingsfilmpje ontbrak door zijn drugsverleden. De acteur overleed vorige maand op 25-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne en morfine.

Collega-acteur Heath Ledger kwam wel voor in het filmpje, dat door actrice Hilary Swank werd gepresenteerd. Hij was aan het eind te zien. Ledger overleed een week na Renfro op 28-jarige leeftijd aan een overdosis voorgeschreven medicijnen.

Renfro is vooral bekend uit de film 'The client' en speelde in de Oscargenomineerde film 'Ghost world' uit 2000. De acteur, die zich vorig jaar nog inschreef voor een afkickprogramma, is komend najaar naast Winona Ryder en Billy Bob Thornton te zien in de film 'The informers'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen