Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziek moet imago Mental Theo verbeteren

Shownieuws

Mental Theo wil af van zijn schreeuwerige imago. Hij stort zich daarom op zijn muziek. Zijn single 'Now you're gone' stond vijf weken op 1 in de Britse hitlijst

Mental Theo wil af van zijn schreeuwerige imago. Daarom heeft hij een jaar geleden besloten om voorlopig geen televisiewerk meer te doen. "Ik heb vroeger natuurlijk heel drastische dingen gedaan en mensen zien me nog altijd als die mafkees", vertelt de dj, die voor TMF jarenlang disco's afstruinde, aan Novum Nieuws. "Het is ontzettend moeilijk om dat imago kwijt te raken. Dus ik heb een jaar geleden besloten dat ik weer dingetjes in de muziek ga doen, en gelukkig pakt dat prima uit."

De dj, die in 1995 met Charly Lownoise doorbrak met het happy hardcore-nummer 'Wonderfull days', beleeft momenteel wereldwijd succes met zijn bewerking van 'Boten Anna' van de Zweedse Basshunter. Het nummer 'Now you're gone', uitgebracht met als artiestennaam Basshunter featuring Mental Theo's Bazzheadz, stond vijf weken boven aan de Britse hitlijst.

In Nederland is het nummer vooralsnog geen hit. "Hij is hier wel op downloadbasis te krijgen via Warner Music. Maar Nederland is gewoon een te klein land om iets uit te brengen, want het moet natuurlijk wel iets opbrengen voor de platenmaatschappij", vertelt Theo. "Maar in Duitsland gaan we volgende week al de top dertig in. We gaan naar Frankrijk, heel Scandinavië. Hij is getekend voor Amerika, Italië, Spanje, Japan en China en de rest van de wereld volgt hopelijk ook."

Mental Theo, die in het echt Theo Nabuurs heet, noemt het succes van het nummer 'een droom'. "Ik had het nooit verwacht, joh. Het is voor mij niet te begrijpen. Een Nederlander die een Engelse tekst schrijft waardoor de hele wereld plat gaat, dat kan toch niet waar zijn?", beschrijft hij zijn verbazing. Toen Theo hoorde van het succes in Engeland, had hij naar eigen zeggen tranen in de ogen.

Maar het gaat de 43-jarige Nabuurs niet om zijn eigen succes, hij is vooral blij voor Sebastiaan Westerhout, de jongen die het nummer zong onder de artiestennaam Sebastian Westwood. "Ik vind het heel erg leuk dat ik voor anderen een deur kan openen als artiest. Nu krijgt hij een geweldige kans en dat vind ik leuk, dat ik hem groot kan gaan maken. Dat is mijn doel."

De dj houdt zichzelf het liefst 'buiten de media'. "Ik ben een vrij rustig iemand. Ik houd niet van die poppenkast", beweert hij. "Mijn imago is altijd een toneelspel geweest. Maar ik moet eerlijk zijn; ik heb er natuurlijk bakken met geld mee verdiend. Ik bracht het uitgaansleven bij de mensen thuis op de meest platte manier, en dat scoorde. Maar ik kom niet meer van dat image af." Mensen denken nog vaak hem een weke eerder op TMF te hebben gezien. "Terwijl dat al jaren geleden is."

Theo stort zich nu dus voornamelijk op de muziek. Momenteel wordt de hand gelegd aan de opvolger van 'Now you're gone', wederom met Sebastian Westwood als zanger. Het nummer, dat 'Say you'll stay' heet, is een 'compleet nieuwe track'. De dj durft niet te zeggen of de plaat net zo'n succes wordt als zijn huidige single. "Ik heb wel positieve hoop. Maar je moet wel realistisch blijven: het is zo vreselijk moeilijk om te scoren. Het niveau dat ik nu één keer in mijn leven behaald heb, is heel moeilijk te bereiken. Zelfs Beyoncé of Robbie Williams staan niet vijf weken achter elkaar op nummer 1 in Engeland. Dus ik heb nu toevallig de jackpot, zeg maar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen