Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Servisch geweld schrikt Songfestival niet af

Shownieuws

Het geweld in Belgrado is voor het Eurovisie Songfestival geen reden om gemaakte plannen te herzien. Er wordt niet uitgekeken naar een alternatief gastland.

Het recente geweld in Belgrado is voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival geen reden om gemaakte plannen te herzien. "We geloven niet dat de incidenten die plaatsvonden in Belgrado gevolgen zullen hebben voor het Songfestival", zegt Svante Stockselius, de directeur van de zangcompetitie, tegen Novum Nieuws.

Vorige week vonden in de Servische hoofdstad hevige protesten plaats tegen de onafhankelijkheid van Kosovo. Relschoppers staken onder meer de Amerikaanse ambassade in brand. Al snel werd gespeculeerd over een vermeend spoedberaad van de European Broadcast Union (EBU), die het Songfestival organiseert. "Er is geen bijeenkomst geweest", stelt Stockselius. "Wel is vrijdag besloten dat de voorbereidingen doorgaan als gepland."

Geruchten dat wordt uitgekeken naar een alternatief gastland voor het festival, in het geval de gewelddadigheden aanhouden, berusten volgens de directeur niet op waarheid.

Zangeres Hind, die Nederland dit jaar vertegenwoordigt, neemt op 20 mei deel aan de eerste halve finale van de competitie. Na een volgende halve finale, die twee dagen later plaatsvindt, wordt duidelijk of de voormalige Idols-kandidate op 24 mei mag optreden tijdens de finale in Belgrado.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen