Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smeets begint Pinkpop-museum

Shownieuws

Pinkpopbaas Jan Smeets is van plan een 'museum' op te richten van het festival. Dit is één van de plannen die hij heeft in aanloop van het 40-jarige jubileum.

Pinkpop-baas Jan Smeets is van plan een 'museum' op te richten over het festival. Dit is één van de plannen die Smeets heeft in aanloop naar het 40-jarige jubileum in 2009. "Museum vind ik meteen zo'n beladen woord, het is eerder een museumpje of een expositie. Er kwam ruimte vrij in het jongerencentrum in mijn dorp Einighausen en dit lijkt me goed voor de sociale cohesie in het dorp", grapt Smeets.

Echte collector-items zoals gitaren van grote artiesten zullen niet te zien zijn in het museum. "Dat vind ik meer iets voor het Hard Rock Cafe", verklaart de oprichter van Pinkpop. Er zal voornamelijk archiefmateriaal te zien zijn, zoals foto's van het festival.

Smeets is van plan zich na de editie van dit jaar, dat plaatsvindt in het weekeinde van 30 mei, bezig te houden met het museum. De kaartverkoop van het festival liep dit jaar hard. Vorige week werd bekend dat de weekendkaarten voor Pinkpop uitverkocht waren. Op het festival maken onder meer Metallica, Foo Fighters, Editors en The Verve hun opwachting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen