Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Partner openhartig over overlijden Benny Neyman

Shownieuws

Hans van Barneveld 'weet niet wat hij moet' na de dood van zijn vriend Benny Neyman begin deze maand. "Het is intens leeg, intens stil. Benny is onvervangbaar."

Hans van Barneveld 'weet niet wat hij moet' na de dood van zijn vriend Benny Neyman. Dat vertelt de levenspartner van de zanger, die begin deze maand op 56-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, maandag in een openhartig interview met De Telegraaf. "Het is intens leeg, intens stil. Benny is onvervangbaar."

In het interview, dat volgens Van Barneveld 'één van de laatste wensen' van Neyman was, vertelt de 41-jarige Hans over de laatste momenten van zijn partner, die thuis in zijn armen overleed. "Ik heb die ochtend niet meer met hem kunnen praten. Hij lag in mijn armen, deed zijn ogen nog één keer open, legde hij zijn hand op mijn gezicht en weg was hij. We hebben niets meer gezegd, maar aan zijn blik had ik genoeg."

Toen Neyman eind vorig jaar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, zijn de partners meteen om de tafel gaan zitten om het afscheid van de zanger te bespreken, vertelt Van Barneveld verder. "Hij wilde de regie tot het eind toe in handen hebben", zegt hij. "We hebben alles uitgewerkt."

De crematie in Leusden, waarbij onder anderen Lenny Kuhr het lied 'Ik zal altijd om je blijven geven' ten gehore bracht, verliep dan ook precies zoals Neyman dat voor ogen had gehad. "Voor zover mogelijk heb ik een voldaan gevoel over die dag", vertelt Van Barneveld. "Al mijn jongen zijn laatste, specifieke wensen zijn in vervulling gegaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen