Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marion Cotillard bezingt Oscar-winst

Shownieuws

Toen Marion Cotillard het podium afstapte, na een Oscar te hebben gekregen voor haar rol in 'La vie en rose', barstte ze in zang uit. "Padam padam", zong ze.

Toen Marion Cotillard het podium afstapte, na een Oscar in ontvangst te hebben genomen voor haar hoofdrol in 'La vie en rose', barstte ze in zang uit. "Padam padam", zong de mooie Française backstage, zo beschrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety. "Het voelt zo goed. Ik ben vervuld van blijdschap, vonken en vuurwerk", zei de actrice.

De 32-jarige brunette zong niet voor niets een nummer van Edith Piaf. In het bekroonde 'La vie en rose' verbeeldt ze de Franse zanglegende. Volgens Cotillard verwoordde het nummer 'Padam padam' het beste haar euforische gevoelens na het winnen van de felbegeerde filmprijs. "Het komt zo onverwachts, het is surreëel, maar ik vind het fantastisch, ik vind het fantastisch."

Cotillard was zondagnacht één van de vier Europeanen die een gouden beeldje in ontvangst mocht nemen. Ook Spanjaard Javier Bardem en Britten Daniel Day-Lewis en Tilda Swinton werden onderscheiden met een Academy Award voor hun acteerprestaties.

Grote winnaar van het filmgala was 'No country for old men' van de gebroeders Coen. De thriller won vier prijzen, waaronder die voor beste film en beste regie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen