Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ierland stuurt kalkoen naar Songfestival

Shownieuws

Dustin the Turkey vertegenwoordigt dit jaar Ierland op het Eurovisie Songfestival. De kalkoenpop kreeg de meeste stemmen met het nummer 'Irelande douze pointe'.

Dustin the Turkey vertegenwoordigt dit jaar Ierland op het Eurovisie Songfestival in Belgrado. De kalkoenpop, die een cultfiguur is in het land, kreeg tijdens een voorverkiezing de meeste stemmen van het Ierse publiek voor zijn vertolking van het nummer 'Irelande douze points', zo meldt de BBC.

Bob Geldof liet zaterdag weten dat hij de kans niet uitgesloten acht dat de gevederde Dustin, die een eigen talkshow heeft en zich ooit kandidaat stelde voor het presidentschap, hoge ogen gooit tijdens het liedjesfestijn. "Ik vind niet dat alleen maar omdat Dustin een kalkoen is, hij ongeschikt zou zijn om ons land te vertegenwoordigen", vertelde hij in de Irish Times. Geldof nam, net als collega-artiest Chris de Burgh al eens een duet op met de in eigen land mateloos populaire kalkoen.

De Ieren hopen dat de zingende kalkoenpop de bittere de vernedering van vorig jaar kan doen vergeten. Toen behaalde het land een laatste plaats met de band Dervish. Ierland won zeven maal eerder het Songfestival.

Dustin the Turkey staat op 20 mei, net als de Nederlandse inzending Hind en de afgevaardigden van onder meer Finland, Griekenland, België en Rusland in de eerste halve finale in aanloop naar het Eurovisie Songfestival.

Van de twee halve finales gaan in totaal twintig landen door naar de finale. Servië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Verenigd Koninkrijk zijn al verzekerd van deelname aan het liedjesfestijn, dat op 24 mei plaatsvindt in de Servische hoofdstad Belgrado.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen